31 maart 2011

Bijbeltijd met kinderen

We komen er steeds meer achter dat Bijbeltijd met kinderen enorm belangrijk is in de bijbelse opvoeding. We zijn ongeveer een jaar geleden begonnen met Bijbeltijd na de avondmaaltijd. We lezen uit de Bijbel en een dagboekstukje erbij. Mijn man stelt ons vragen over het desbetreffende stukje en we praten er over door, daarna leren we de tekst van de week. Deze bijbeltekst maken we vaak makkelijker met gebaren erbij of we oefenen hem in stukjes of aan de hand van een lied. Daarna zingen we liederen met elkaar en sluiten we af met kringgebed.



Er zijn veel goede preken geschreven over Bijbeltijd (familyworship) en ook via Youtube kun je zien hoe dit vormgegeven wordt.
Pas geleden heeft iemand me een link toegestuurd die ontzettend handig is als je bijbeltijd wilt houden met jonge kinderen. De site is in het Engels geschreven, maar als je dat niet lastig vindt is het ontzettend leuk om deze site te gebruiken, onder andere ook omdat hij focust op een goede karaktereigenschap en er leuke verwerkingen bijzitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je wilt reageren. Ik hoop dat je dat zult doen als de vrouw uit Spreuken 31:26 -Zij doet haar mond open met wijsheid,
onderricht uit genegenheid ligt op haar tong-