Ik heb lang gezocht naar een lekker recept voor kaneelbroodjes (cinnamonrolls) en na veel recepten uitgeprobeerd te hebben had ik het maar opgegeven. De broodjes waren meestal te hard, te weinig gerezen, of te weinig smaak etc.
Toen vond ik op deze site wel een goed recept en bijpassend filmpje. Eindelijk smaakten de broodjes zoals ze volgens mij moeten smaken. Ik heb ze geserveerd met wat wit glazuur erover heen (eetlepel water mengen met zoveel poedersuiker dat het een dikke gelei is, wat je ook kunt doen is 2 theelepels melk mengen met wat vanille-extract, 1 theelepel boter en veel poedersuiker tot een egale massa, ook heel lekker). Ik heb het deeg voor de broodjes trouwens laten rijzen in mijn oven op 35/40 graden.
Bijzonder lekker om ze warm te serveren bij een speciaal ontbijtje!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
De feestdagen zijn net achter de rug en veel mensen hebben het goede voornemen om eens flink te gaan sparen de komende maanden. Misschien wi...
-
Deze 'Opstandingsbroodjes' heb ik vorig jaar ook gemaakt en ik zag ze dit jaar ook op deze blog weer (klik voor foto's op de l...
-
De laatste tijd heb ik veel gelezen over zelf je eigen wasmiddel maken en het leek me wel leuk om dat ook eens uit te proberen. Zelf wasmidd...
-
Wil je je man (of je kinderen, vader, moeder, collega's) een keer verrassen met een heerlijke zelfgemaakte appeltaart, dan is dit het...
-
Vorige week (24 april) is onze vierde dochter Olivia geboren. We zijn ontzettend blij en dankbaar met dit grote geschenk! Ze heet met haar d...
Dat lijkt me nog eens lekker! Dank je wel. Ik sla deze blog even op met een linkje.
BeantwoordenVerwijderenIk heb dezelfde ervaringen als jij met het maken van zulke broodjes, dus als jij zegt dat dit recept beter lukt, en met de aanwijzingen van jou erbij, ga ik het ook weer eens met goede moed proberen!
BeantwoordenVerwijderenIk ga even lekker bij je bijlezen!
BeantwoordenVerwijderenMmm kaneelbroodjes, ik ga de site bekijken!
Dat ziet er heerlijk uit Marjolein. Zijn ze al op?
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit! Heb jij ook zo'n mixer, of heb je het met een gewone mixer met deeghaken gekneed? En waarom heb je het deeg in de oven laten rijzen?
BeantwoordenVerwijderenHoi Henrieke, ik heb een gewone mixer met deeghaken. Gewoon laten rijzen mislukt bij mij bijna altijd, dus had een goed alternatief in de oven gevonden, maar als het ook lukt op kamertemperatuur kun je dat gewoon doen. Ben benieuwd of je ze lekker vond!
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze zojuist uitgeprobeerd en ze zijn heerlijk!!!
BeantwoordenVerwijderenDe broodjes zijn wel vrij groot geworden (ik had plakken van 3 cm gesneden). En het rijzen in de oven ging perfect!
Bedankt voor je recept!