Vandaag zat in onze adventskalender de opdracht om samen kerstijs te maken. Dus we zijn aan de slag gegaan met dit recept.
Je hebt nodig
200 gram aardbeien (doosje uit de diepvries supermarkt)
200 ml melk
70 gram poedersuiker (zie hier mijn tip om het zelf te maken)
200 ml ongeklopte slagroom
1 eetlepel citroensap
Dat blender je of mix je door elkaar heen en je doet het in een tupperware-bakje en zet het een uur in de vriezer. Dan haal je het eruit en je roert het goed door, zodat er geen harde stukken meer in zitten. Na een een uur herhaal je dit en na nog een uur nog een keer en dan hoef je het verder niet meer door te roeren, dan heb je gewoon héérlijk vers en zelfgemaakt aarbeienroomijs.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
De feestdagen zijn net achter de rug en veel mensen hebben het goede voornemen om eens flink te gaan sparen de komende maanden. Misschien wi...
-
Deze 'Opstandingsbroodjes' heb ik vorig jaar ook gemaakt en ik zag ze dit jaar ook op deze blog weer (klik voor foto's op de l...
-
De laatste tijd heb ik veel gelezen over zelf je eigen wasmiddel maken en het leek me wel leuk om dat ook eens uit te proberen. Zelf wasmidd...
-
Wil je je man (of je kinderen, vader, moeder, collega's) een keer verrassen met een heerlijke zelfgemaakte appeltaart, dan is dit het...
-
Zo vlak voor valentijnsdag leek me het goed weer eens te bloggen over het huwelijk. Ik heb jullie eerder al eens gewezen op het boek 'Li...
Dat is nog eens leuk om te maken!! Jammie zeg!
BeantwoordenVerwijderenBeste Marjolein,
BeantwoordenVerwijderenAls toekomstige mama volg ik jouw blog sinds kort. Hoe fantastisch om uit jouw ideetjes ook inspiratie te halen. Wat ik me afvroeg: van waar haal je inspiratie voor je adventskalender en de opdrachten/activiteiten die je met de kinderen doet?
Alvast bedankt voor je reactie.
Lekker!
BeantwoordenVerwijderenHoi Marjolein! Ik heb je aardbeienijs gemaakt en ook een variatie met mango. Wat bij mij alleen gebeurd is dat het ijs in de vriezer in twee laagjes verdeeld raakt. Je ziet onder in het bakje een donkere kleur en boven op is het heel licht roze. Ook gaat het kristalliseren waardoor het niet meer lekker eten is maar de smaak is wel heerlijk! Heb je tips?
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Linda!
Als je om het half uur/uur even doorroert en dat een keer of 4, dan zou het gewoon moeten lukken, succes hoor!
Verwijderen